Tantra sprokkels

Hier vind je allerlei citaten van die mensen en teksten, die mij sterk geïnspireerd en/of getraind hebben in Tantra.

 

De mate waarin we onze spiritualiteit ontkennen, begrensd onze seksualiteit. De mate waarin we oordelen over onze seksualiteit, begrensd onze spiritualiteit.
Kenneth Ray Stubbs


Onze televisieprogramma’s laten zonder problemen naakt geweld zien, maar schrikken er voor terug blote liefde te tonen. Volgens mij is dat een teken dat er iets ernstig mis is met de manier waarop wij als samenleving tegen seks aankijken.
Judith Visser Nederlandse schrijfster


Of u het voor uzelf toegeeft of niet, diep vanbinnen wilt u grenzeloze liefde geven en ontvangen.
David Deida


Sex is something you do. Sexuality is something you are.
Anna Freud


Central to tantra’s teachings is the concept that Reality is unity, an indivisible whole. It’s called Shiva-Shakti; Cosmic Consciousness.
Ajit Mokerjee


Een tinkelende gordel aangebonden, zwaar van borsten die zijn als de slapen van een olifant, slank in de taille, voorzien van een gezicht als de volle maan in de herfst, terwijl ze met de palm van haar handen een boog, pijlen, een strik en een olifantenprikkel draagt, laat haar (Shakti) gezeten zijn voor ons, zij die de trots is van hem (Shiva) die de steden liet wankelen.
Oud tantrisch geschrift: Anandalahari – vers 7


Tantra says yes to life. It is not a belief or a faith but a way of living and acting. On this path, pleasure, vision and ecstasy are celebrated rather than repressed. The Tantric path encompasses beauty, sensitivity and exhilaration through eating, drinking, tasting, smelling, touching. It embraces and enhances all forms of creative expression such as movement and dance, massage, martial arts, the fine arts, healing and music. Through experiencing and glorying in the delights of the body, the body becomes a temple in which you experience the sacred. It becomes a doorway to spiritual evolution.
Jwala


Tantra is the transformation of sex into love through awareness.
Diana Richardson


De term ‘yoni’ stamt uit een cultuur en religie waarin vrouwen heel lang als de belichaming van de goddelijke, vrouwelijke energie werden beschouwd – de energie die bekendstaat als shakti – en waar de vrouwelijke genitaliën als het heilige symbool van de grote Godin werden gezien.
Rufus C. Camphausen


Wat hier is, is overal. Wat niet hier is, is nergens.
Visvasara Tantra


Tantra zegt wat niet hier is, is nergens. Tantra zegt geniet van wat hier is.
David Ramsdale


Tantra is de harmonie tussen het lichamelijke van porno en het niet verliezen van het geestelijk perspectief.
Peter


My function as a Sacred Intimate is not to have you fall in love with me or even with yourself, but to empower you to fall in love with your own divine possibilities.
Jim Curton


Sacrale intimiteit is geen seks en past ook niet in de categorieën hetero-, homo- of biseksualiteit. Het heeft veel meer facetten, breedte, diepgang en waarde om het in zulke schema’s van enge en gespecialiseerde categorieën te plaatsen. Het is een erkenning van je manzijn of je vrouwzijn, zelfacceptatie en eigenliefde. Dit werk levert niet alleen een krachtige bijdrage om gevoelens van schaamte, angst en ontoereikendheid, te transformeren naar zelfstandigheid, opwinding en vrijheid. Het biedt ook mogelijkheden om het effect van verlies van seksuele opwinding en lichamelijke intimiteit dat in langdurige partnerrelaties voorkomt, terug te doen keren.
Hans Koch – Ton Coppoolse


Intimiteit is afhankelijk van onze aanvaarding van onze lichamelijkheid. We moeten intiem met onszelf zijn voordat we intiem kunnen zijn met iemand anders. Dit betekent dat we in staat moeten zijn onze eigen verborgen stemmen of boodschappen te horen in onze psyche, ons verstand en ons lichaam. Maar meer dan iets anders betekent het dat we aanwezig moeten zijn in onze gevoelens : dat we onze angst, woede, frustratie, verdriet, hebzucht, wellust, afgunst en jaloezie moeten opmerken, erkennen en toelaten. Pas dan kunnen we leren op een voedende manier bij de gevoelens van een ander te komen, pas dan kunnen we het goddelijke of heilige gewaarworden dat de andere leven inblaast en door hem naar buiten straalt.
Georg Feuerstein


Een paar dagen geleden kwam er een christelijke zendeling bij mij die zei: ‘God heeft de wereld geschapen.’ Ik vroeg hem daarop: ‘Wie heeft de zonde geschapen?’ Hij zei: ‘De duivel.’ Toen vroeg ik hem: ‘Wie heeft de duivel geschapen?’ Met die vraag wist hij geen raad. Hij zei: ‘God natuurlijk. God heeft de duivel geschapen.’ De duivel heeft de zonde geschapen en God heeft de duivel geschapen. Wie is dan de grote zondaar? De duivel of God? Maar een dualistische zienswijze leidt altijd tot dit soort absurditeiten. Tantra ziet God en de duivel niet als twee. Eigenlijk is er niets dat Tantra als ‘de duivel’ beschouwt. Alles is goddelijk, alles is heilig. Als er iets in deze wereld niet heilig is, waar komt het dan vandaan en hoe kan het bestaan?
Osho Rajneesh


Wie denkt dat seks een kwestie van fysiek en fysiologie is, zit ernaast. Seks is niet vleselijk en evenmin spiritueel. Het is het samenvallen van die twee. Op het moment van totale bevrediging wordt de ander geadoreerd op een wijze die doorgaans aan God is voorbehouden. Dat is namelijk het moment waarop de ander een uitingsvorm van de Allerhoogste is geworden.
William Ashoka Ross


Door dezelfde daden, die voor in de dualiteit gevangenen slavernij en gevangenschap tot gevolg hebben, kan men zich uit de boeien van deze wereld bevrijden. Het voornaamste beginsel is dat de daad begeleid wordt door een afwezigheid van dualiteit tussen hoofd en hart.
Advayasiddhi


Hij die zijn leven doorbrengt zonder de lingam te eren is waarlijk ongelukkig, zondig en gedoemd te falen.
Oud tantrisch geschrift: Shiva Poerana


Alle gedachten verdwijnen bij een opwelling van pure passie.
Oud tantrisch geschrift: Kuttni maahatmyam


Buddhatvam yosit-yoni-samasritam: Het boeddhaschap zetelt in het vrouwelijke orgaan.
Oud tantrisch geschrift: Subhasita – samgraha


Men moet de geest richten op datgene waarin hij zich verheugt, daar komt de hoogste vreugde uit voort
Oud tantrisch geschrift: Vijnana Bhairava Tantra